رحلت شهادت گونه حضرت سکنیه سلام الله علیها

حضرت سکینه سلام الله علیها، دختر ابى عبدالله الحسین علیه‌السلام و رباب، دختر امرءالقیس است.

این بانوى شریف علوى در دامن مهرانگیز پدر ارجمندش حضرت امام حسین علیه‌السلام و مادر گرانمایه‌ اش حضرت رباب سلام الله علیها و عمه بزرگوارش حضرت زینب کبرى سلام الله علیها پرورش یافت و از راهنمایى و تربیت ناب برادرش حضرت على بن الحسین علیه‌السلام معروف به امام زین العابدین در ایام امامت آن بزرگوار بهره هاى وافر یافت.

وى از زنان خردمند و داناى عصر خویش بود. علاوه بر بهره‌ مندى کامل از حُسن جمال از فضایل معنوى مانند تعبد، تدین و تقواى الهى برخوردار بود و در زمینه شعر، سخنورى و فصاحت بیان از ممتازان عصر و خانه وى همیشه مجمع ادبا، شُعرا و سخن‌سرایان عرب بود.

درباره تاریخ تولدش، اطلاع دقیقى در دست نیست. اما وى در واقعه عاشورا، دخترى رشید و بالغ بود. برخى از مورخان، وى را در واقعه کربلا بین ده تا سیزده ساله خوانده اند. بنابراین تولدش باید میان سال‌ هاى ۴۷ تا۵۰ قمرى باشد.

او در مدینه و در اواخر عصر امامت حضرت امام حسن‌ مجتبى علیه‌السلام دیده به جهان گشود.

امام حسین علیه‌السلام به تمامى فرزندانش از جمله سکینه، عشق و علاقه داشت و آنان را به خاطر برخوردارى از فضایل و کمالات نفسانى، بسیار دوست مى‌ داشت. روایت شد که آن حضرت درباره سکینه و مادرش رباب و خانه اى که آن دو در آن زندگى مى‌ کردند شعرى عاطفى سرود که ترجمه اش چنین است: به جانت سوگند! من به راستى خانه‌ اى که سکینه و مادرش رباب در آن باشند، دوست دارم. من آن دو را دوست دارم و براى آنان دارایى‌ ام را نثار مى‌ کنم و هیچ ملامت‌ گرى نمى‌ تواند مرا در این کار سرزنش کند.

آن حضرت، پس از واقعه کربلا به مدت ۵۷ سال زندگى کرد. در آغاز تحت کفالت برادر بزرگوارش امام زین العابدین علیه‌السلام قرار داشت تا این که ازدواج نمود و به خانه همسرش نقل مکان کرد. این بانوى مکرمه، بین ۶۷ تا ۷۰ سال زندگى کرد و سرانجام در کمال شرافت و عفت دار فانى را وداع گفت.

درباره درگذشت این بانوى بزرگ علوى، دو روایت نقل شده است: روایت نخست حاکى است که وى در پنجم ربیع الاول سال ۱۱۷ هجرى قمرى و در عصر خلافت هشام بن عبدالملک و در حاکمیت خالد بن عبدالملک بن حارث در مدینه بدرود حیات گفت و روایت دیگر مى‌ گوید که وى در پنجم ربیع الاول سال ۱۲۶ هجرى قمرى در مکه معظمه رحلت یافت.

سالروز رحلت شهادت گونه حضرت سکنیه سلام الله علیها را به محضر مقدس أعلی‌حضرت ولی‌عصر بقیهالله الأعظم عجل الله فرجه الشریف تسلیت و تعزیت عرض می‌کنیم.

درباره ی ایوب العلما

مطلب پیشنهادی

دعا برای رفع گرفتاری دنیوی

بِسْمِ‏ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیم‏ «رَبِّ اشْرَحْ لی صَدْری‏ وَ یَسِّرْ لی أَمْری وَ احْلُلْ عُقْدَهً …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *